maandag 22 augustus 2011

Back to school!

♥Hey lieve lezers,

(zelf bewerkt, normale afb. komt van=)
Het is alweer een tijdje vakantie geweest, en voor sommige betekend dat dat ook de schoolperiode weer bijna begint. Ook voor mij, ik ga alweer naar de 3e en ik vind het ook best spannend. Want, waar zal ik mijn schoolspullen kopen, zal ik alles goed geordend kunnen houden van huiswerk? Op deze vragen en meer, ga ik antwoord geven (geef ook tips!), want ja, je wil natuurlijk wel dat je dat nieuwe schooljaar goed begint ;). Ik hoop dat jullie er wat aan hebben ;).Ik zal beginnen bij het begin (wel zo handig ;) ),

Schoolspullen.
Zelf heb ik mijn schoolspullen al lang gekocht, maar ik ben iemand die het liefst ook iets grappigs of bijzonders in de etui wil hebben. En nu ik het toch over mijn etui heb, die heb ik gewoon nog van vorig jaar bij de V&D vandaan. Maar waar was ik, oja, iets grappigs of bijzonders ;).

(hiernaast)
Dit zijn mijn pennen lippenstift pennen :p (1 bewaar ik nog even, dat is de rode, voor als de roze op is ;)), ze komen bij de V&D vandaan en lagen in het schap van de gadgets. Ze kosten €2,75 per stuk. Er is ook nog een paarse en blauwe versie, maar die hadden ze niet.

Het hamstertje is een gum, een puzzel gum om precies te zijn (je kan hem uit elkaar halen)! Ik vond hem zo leuk! Je hebt allerlei verschillende, het is namelijk ook iets dat gespaart word, van een voetbal tot pandabeer, ik kocht hem voor €1,50 en hij komt bij de Primera vandaan.

Mijn kaftpapier (zie bij de schaar) heb ik bij de Hema vandaan geloof dat ze per stuk €1,50 en 3 voor €4,-. Ja heel saai, maar ik ben creatief geweest, ik heb ze helemaal zelf versiert (zie foto onder dit stukje voor 1 van mijn schoolboeken ^-^!), misschien ook een leuk idee voor jou ;)? Ik vind het leuke aan zelf versieren namelijk dat je iets hebt, wat niemand anders zal hebben, misschien is er wel een heeeeeel klein kansje dat iemand ongeveer hetzelfde heeft maarjaaa :p.
Verdere schoolspullen koop ik meestal bij de V&D, Primera, bij de Blokker mijn niet breekbare GEO driehoek voor maar €0,39maar bij de Action hebben ze ook goede gewone potloden en ik heb daar mijn schriften vandaan ;)!

Tip voor: Mooie boeken en schriften behouden.
Iedereen heeft toch wel eens dat je die schoolboeken wel door je kamer zou willen gooien? Ik ook, maar laat ik je dan deze tip geven, ik heb om mijn boeken ook een plastic folie zitten. Ik heb het er gewoon net als een gewone schoolkaft omgedaan, het is dan wel iets moeilijker, omdat het wat beter wegschuift, maar, zo blijft het boek het hele jaar mooi ;). Ik doe ook plakplastic om mijn schriften, ook zodat het langer mooi blijft, dan ziet je schrift er ook wat netter uit ;).
() Agenda. 
Of je nou een saaie agenda of een dure agenda hebt, geen probleem, je kan het altijd zelf he-le-maal maken zoals jij het wilt, ik teken vaak in mijn agenda. Zelf krijg ik er 1 van school, zodat niemand een duurdere agenda heeft als een ander (iedereen gelijk), maar ik pimp hem wel helemaal, ik kaft hem als het ware ;).
Ik krijg hem pas de eerste schooldag, maar als ik hem heb gepimt plaats ik hem misschien wel op mijn blog ^-^.

Hoe houd ik alles netjes?!?
Zelf heb ik ook lang geworsteld met deze vraag, want hoe houd je alles netjes?
1. Voor elk vak een ander schrift (voor bv. de aantekeningen in te zetten). 1 schrift voor alle vakken word heel onoverzichtelijk en het is moeilijker zoeken naar waar de aantekening nou is gebleven die je zocht ;).
2. Met verschillende kleuren schrijven is leuk, maar of het nou netter is...
3. Tekenen in je schrift is super leuk, het fleurt het ook (soms) wat op, maar zorg er dan wel voor dat het niet alleen maar tekeningen zijn in je schrift, maar ook de aantekeningen die er horen te staan ^-^.
()
4. Ik heb 1 plek waar al mijn boeken en schriften staan, eerst het schrift van het vak dan het boek en dan het werkboek. Zo hoef je nooit te zoeken naar wat bij welk vak hoort, maar staat het gewoon bij elkaar, vergeet het natuurlijk ook niet weer bij elkaar terug te zetten ;).
5. Het is een optie voor als de docent wel heel snel praat maar of het nou handig is om in msn/sms taal te schrijven in je schriften, ik vind het in ieder geval van niet en het word er ook niet netter op in je werkschrift ;). Je kan dan beter vragen of de docent iets langzamer zou willen spreken, en als ie dan boos word kun je altijd nog zeggen dat je gewoon heel leergierig bent ;).
()
6. Als je huiswerk hebt gehad en je komt thuis en gaat het maken, maak dan 2 stapels, wat je af hebt en wat je nog moet doen, maak eerst wat je het moeilijkst vind en dan pas wat je makkelijker vind, want al je boeken over je hele bureau heen, is ook niet overzichtelijk voor jezelf.  
Ik wens jullie allemaal een heel leuk schooljaar toe en dat het maar goed mag
verlopen ^-^.
Hebben jullie nog tips voor de schoolperiode?

12 reacties:

Anoniem zei

Handige tips (: School begint morgen (:

Fien zei

Handige tips! Ik ga proberen niet meer in mijn schriften, maar in mijn agenda te tekenen en te kliederen, maar of ik dat ook vol hou.. xD.

Ik heb nog 2 weken vakantie =]

Lieefs ♥
lifeisjustmagical.blogspot.com

Romy zei

Handige tips! Ik heb besloten om dit jaar heel goed mijn best te doen aangezien ik dit afgelopen jaar net ben over gegaan. Ik heb lekker nog 2 weken vakantie. Ik pimp ook altijd mijn kaften en mijn agenda. Ik heb lekker een lege agenda gekocht waarin ik veel ga tekenen, ik ben er nu al mee bezig geweest haha. Het is zo handig aangezien je er elke dag in kijkt. Ik schrijf de belangrijkste dingen in kleur de rest met 1 kleur pen. Waarschijnlijk probeer ik dit jaar alles met vulpen te schrijven. Heb eigenlijk al best wel zin in school (ene kant wel andere kant niet) haha. Leuke blog heb je!

Liefs, Romy

Chloe ♥. zei

Echt goede tips (:
Vooral dat van voor ieder vak een schriftje. Ga ik denk ik wel doen (:

x

A girl with beauty zei

Handig, ik hoef over 2 weken gelukkig pas weer naar school!
liefs,
agirlwholovesbeauty.blogspot.com

Joany zei

Wat een goede tips. Ik ga in september Back2School na 8 jaar. Ik stopte met school nadat ik geslaagd was voor mijn VMBO toen ik 17 was. En nu ga ik voor vier maanden terug naar school voor een verkorte opleiding met baangarantie. Spannend.

Marie zei

Leuk artikel! Je hebt echt al leuke schoolspullen ^^. Ik heb zelf wel geen agenda nodig; ik krijg er één van school en daar mag je niet in tekenen :(.
x

Charlie zei

Leuk geschreven!
Gek dat jullie niet zelf een agenda mogen kopen!
Vind je dat soms niet jammer?
liefs, Charlie

Romy zei

hihi graag gedaan, telkens wanneer ik op je blog kijk en ik deze post zie heb ik een beetje meer zin in school haha.

xx

Veronique zei

Goede tips! Ik ga nu naar de 2e, heb net gekaft/alles binnengehaald/tassen gekocht/etui/alles haha :) Dus, ik ben er super blij mee - vooral met de tassen!

Anoniem zei

you have an amazing blog!

Anoniem zei

Super leuke en handige tips, zelf versier ik eigenlijk nooit, dan ben ik het wel van plan, maar kost het me toch teveel moeite, maar deze x zal ik proberen ze te versieren!, je kaft ziet er echt leuk uit! x

Een reactie posten