dinsdag 28 augustus 2012

VOGUE!

Hey lieve lezers,
      Ik heb een tijdje niet geblogt, ik had hier mijn redenen voor, maar ik ben er weer helemaal klaar voor en ga weer volop bloggen ^-^! Ik wil wel even kwijt dat ik heel dankbaar ben dat ik geen volgers ben verloren, dat geeft mij ook weer kracht om artikelen te schrijven :)! En vandaag een review over de Nederlandse Vogue!

Misschien heb je hem al in de winkels zien liggen, de Nederlandse Vogue! Eindelijk kun je hem dan dus ook in het Nederlands kopen, maar wat maakt dit blad nou juist zo leuk en een echt modemagazine en wat heeft de Vogue nog meer te bieden? Lees dan verder ^-^! Ik geef jullie een kijkje in de eerste paar Nederlandse Vogue's zodat jullie een indruk kunnen krijgen van dit magazine!

De naam Vogue spreekt voor sommige van jullie misschien al voor zich, het is een echte must-have voor iedereen die gek is op mode! Het blad komt oorspronkelijk uit Amerika (1892), toen was het nog een wekelijkse uitgave. In de loop der jaren heeft het blad wel wat veranderingen doorstaan en is hij in 18 (met Nederland 19) landen over de hele wereld verkrijgbaar en nu dus ook in Nederland! 
Maar voor mij was het eigenlijk best nieuw, ik had wel eens op vakantie een Vogue ingekeken, maar het blad bestaat uit meer als 200 bladzijden en bij dat idee bekeek ik alleen maar wat foto's en begon aan het volgende magazine dat ik zag.
Toen ik hoorde dat er ook een Nederlandse Vogue zou komen werd ik toch wel nieuwschierig en besloot hem dan ook te kopen ^-^.
Karin Swerink (Editor in Chief), stukje uit de eerste Nederlandse Vogue:
"Superdikke nummers zouden het worden. Barstensvol internationaal modetalent: van grote gevestigde luxe-huizen, onafhankelijke ontwerpers tot nationale beloftes met internationale allure. Maximaal gevuld met onze eigen Nederlandse topfotografen die onze meer dan prachtige topmodellen fotograferen. Fashion shoots met de beste stylisten en make-up- en hair artists van het land. En daardoor een platform voor Nederlands talent dat internationale zichtbaarheid krijgt. (...)
Laat je betoveren, meeslepen, inspireren en geniet!"
 -
Het blad zit vol kleding, make-up, nagellak, haarproducten, geurtjes enz.! Chanel, Armani, Dior, Gucci maar ook H&M komen aan bod.
Schoonheidsidealen en het vrouwenbeeld is voor de Vogue misschien iets heel anders als voor de meeste tijdschriften, in juni introduceerde Vogue namelijk "The Health Initiative" een internationale overeenkomst van alle hoofdredacteuren die "een gezondere benadering van het begrip lichaamsbeeld tot stand te brengen binnen deze bedrijfstak" inhoud. Met onder andere regels als: geen modellen jonger dan 16, ontwerpers vragen na te denken over onrealistische kleine maten, modellen mogen geen onredelijk lange werkdagen hebben enz.
Ook op cultureel gebied is er in de Vogue veel te vinden, Vogue Favorieten: bijzondere plekken die de moeite waard zijn om heen te gaan, kunst, interviews, events en natuurlijk een horoscoop achterin^-^.
Uit de tweede Nederlandse Vogue, een stukje uit het interview van Jessica Durlacher met Topmodel Lara Stone:
"Hoe ziet een werkdag eruit? 'De dagen dat ik shoots heb lijken erg op elkaar. Ik moet mijn wekker zetten, vroeg op, douchen, dan word ik opgehaald, en ga naar mijn werk, een studio of locatie - het park of waar dan ook - of naar het vliegveld. En dan eerst koffie en kletsen, dan gaan ze mijn haar en make-up doen en foto's maken...' "

Op het moment ligt het September nummer in de winkel en die kost €5,95.Mijn mening over het blad:
"Vogue is een magazine vol met uiterlijk, ook een groot deel innerlijk en veel creativiteit! Kleding, make-up en noem maar op om van te dromen!"
Wat vind jij van de Nederlandse Vogue?

4 reacties:

Rosa zei

De Vogue is een mooi blad, maar ik vindt de Elle toch iets leuker ik weet niet precies waarom.
Liefs

Sanne zei

Ik ben blij dat je weer terug bent! :)

Ik vind de vogue een erg mooi blad, de vogue is wat kunstzinniger en ik denk dat rosa dat ook bedoelt, de elle is vaak wat draagbaarder. In de vogue geven ze als het waren de inspiratie recht van de catwalk af en in de elle laten ze zien hoe je die trends ook in het echt kan dragen. Bijde zijn voor mij grote inspiratie bronnen :) Ze vullen elkaar goed aan!

Liefs, xxx Sanne

Rosalie Green zei

I Love Vogue!

Anoniem zei

Vogue is echt een leuk tijdschrift! Alhoewel ik de Amerikaanse of in ieder geval de buitenlandse leuker vindt! Toevallig heb ik het September Issuu van VogueNL gekocht en die is echt heel leuk!

Liefs, xx

Een reactie posten