donderdag 30 juni 2011

Shakira

♥Hey lieve lezers,
Vandaag gaat de post over iemand waar naar ik wel de hele dag kan luisteren, Shakira. Ik ben echt gek op haar nummers, ik dans altijd salsa op haar muziek. Lekker met je heupen wiegen ^-^!
()
Shakira Isabel Mebarak Ripoll (geboren: kustplaats Barranquilla, 2 februari 1977) is een Colombiaanse zangeres. Ze brak wereldwijd door in 2001 met het nummer Whenever, wherever.
♥ Familie
Haar moeder (Nadia Ripoll) komt uit Colombia en haar vader (William Mebarak) uit Libanon, veder heeft Shakira nog acht broers en zussen waarvan er een al op haar tweede overleed doordat hij werd aangereden door een motor. Doordat haar ouders uit twee verschillende werelddelen komen spreekt ze heel wat talen zoals Spaans, Arabisch, Italiaans, Portugees en Engels.
♥ 10 jarig talent
Ze won haar eerste nationale talentenjacht toen ze pas tien jaar oud was, hierdoor kreeg ze de kans om een album op te nemen. Haar eerste album heette Magia ('magie'), alle nummers op het album heeft ze zelf geschreven tussen haar achtste en dertiende.
♥ Album nummer 2
toen ze doorbrak in Brazilië en Spanje volgende haar 2e album Peligro ('gevaar'). Van dat album verkocht ze meer dan 2 miljoen exemplaren!
♥ Buikdansen
()
In haar clips en op het podium zie je Shakira altijd wel buikdansen. Shakira was vier jaar oud toen ze met buikdansen begon, ze vertelde in een interview: "Buikdansen zit in mijn genen, zodra ik een trommel hoor, begin ik vanzelf te dansen." Shakira vind dat buikdansen een manier is om jezelf uit te drukken.
♥ Tot superster
In 1996 bracht Shakira het album Pies descalzos ('blote voeten') uit. Het ging ruim vier miljoen keer over de toonbank en zorgde ervoor dat ze in geheel Latijns-Amerika doorbrak.
In 1997 volgde een remix-cd en in 1998 brak ze ook door in de V.S., Centraal-Amerika en Mexico met het album ¿Dónde Están Los Ladrones? ('Waar zijn de dieven?').
Toen ze voor dat album een Grammy Award en twee Latin Grammy Awards kreeg, was ze uitgegroeid tot een superster.
Wereldwijd
Om wereldwijd door te kunnen breken wist ze dat ze in het Engels moest gaan zingen, ze ging voor een half jaar naar Engeland om Engels te leren. 
In 2001 bracht ze haar eerste Engelstalige album Laundry Service uit. Met dit album brak Shakira wereldwijd door. Dit album verkocht meer dan 27,2 miljoen kopieën wereldwijd. De nummers Whenever wherever, Underneath your clothes en Objection (Tango) werden wereldhits.
Ze heeft nu ook een nummer met samen met Pitbull, Rabiosa.

♥ Twee van mijn favoriete nummers
Dit is het nummer Hips Don't Lie die ze samen zingt met Wyclef Jean.
Natuurlijk het nummer Whenever, Wherever (Love it!). 
En wat vind jij van Shakira en/of haar muziek?

Meer info over Shakira?:http://www.shakira.com/
Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Shakira 

7 reacties:

Femke en Monique zei

Shakira is echt een geweldige zangeres. Ze kan ook erg goed dansen en haar clips zijn meestal altijd wel leuk :) leuke post! XOXO

Marie zei

Ze heeft echt zo'n aparte stem... en dat vind ik super! En ze danst ook super goed! Ik vind Hips Don't Lie en Wakawaka haar leukste liedjes.
x

Marloes zei

Vroeger stond ik altijd voor de tv te dansen op Whenever, Wherever. haha x

Sarah zei

She is beautiful! <3
Ik hou van haar muziek.
Volgje,
Love,

Britt zei

Ze heeft hele leuke nummers en ze kan geweldig dansen!!

xx

roel zei

ik weet nog vroeger, toen zongen we thuis altijd whenever-wherever! De tekst natuurlijk helemaal verkeerd. Leuk artikel!

Anoniem zei

Zij heeft echt leuke liedjes. Ik ben niet heel erg fan van haar maar ze is wel goed. Leuk geschreven.

Een reactie posten